Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 11. posma – Eifela "Grand Prix" – pirmās divas treniņu sesijas piektdien tika atceltas laika apstākļu dēļ.

Abas treniņu braucienu sesijas piektdien tika atceltas pēc tam, kad lietus un miglas dēļ gaisā nevarēja pacelties ātrās medicīniskās palīdzības helikopters, bez kura sacensību norise nav atļaujama.

Vispirms tika atcelta pirmā treniņu sesija, puspiecos pēcpusdienā pēc Latvijas laika tika paziņots par otrās sesijas aizkavēšanos, bet piecos pārvilkts krusts piektdienas sacensībām.

Arī nedēļas nogalē tiek gaidīti līdzīgi laika apstākļi.

Nenotikušo treniņu dēļ tika aizkavēta vācu leģendas Mihaela Šūmahera dēla Mika Šūmahera debija F-1 posmā. Viņš gatavojas startēt "Alfa Romeo" komandā.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas brits Lūiss Hamiltons, kurš desmit posmos iekrājis 205 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par teju divu uzvaru tiesu atpaliek viņa komandasbiedrs "Mercedes" vienībā soms Valteri Botass, kura kontā ir 161 punkts, trešais ar 128 punktiem ir "Red Bull" braucējs nīderlandietis Makss Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko "McLaren" pilots brits Lendo Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!