Foto: Publicitātes foto
Latvijas motokrosa braucējs Tomass Šileika sestdien Flandrijas "Grand Prix" izcīņā Beļģijas trasē Lommelā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX 250) klasē divu braucienu summā ierindojās 21. vietā.

EMX 250 klasē pirmajā braucienā otrdien ātrākais bija francūzis Tibo Benistāns, kamēr Šileika braucienā ierindojās 18. pozīcijā. Šileikas ātrākais apļa laiks bija par vairāk nekā piecām sekundēm lēnāks nekā Benistānam.

Otrajā braucienā ātrākais vēlreiz bija Benistāns, bet Šileikam finišēja 20. vietā starp 40 braucējiem.

Benistāns uzvaru svinēja arī divu braucienu summā, sakrājot 50 punktus. Otrais abos braucienos un summā bija itālis Matia Gvadanjīni, kurš sakrāja 44 punktus, trešais – Hakons Fredriksens no Norvēģijas ar 38 punktiem. Šileika divos braucienos iekrāja četrus punktus, kas ļāva aizņemt 21. vietu.

Čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 376 punktiem ir francūzis Tibo Benistāns, kamēr Šileika ar 85 punktu atrodams 19. vietā. Mairis Pumpurs šosezon Ķegumā aizvadīja savu līdz šim vienīgo posmu un ar sešiem punktiem atrodams 46.pozīcijā starp 60 braucējiem.

Tikmēr EMX 125 klasē Kārlis Alberts Reišulis pirmajā braucienā ierindojās 15. vietā un vietu augstāk – otrajā braucienā, kas divu braucienu summā nozīmēja 15. pozīciju.

Roberts Lūsis ieņēma attiecīgi 26. un 27. vietu, bet Uldis Freibergs finišēja 30. un 24. vietā. Posma kopvērtējumā Freibergs bija 26., bet Lūsis – 29. vietā.

Posmā uzvaru svinēja spānis Gijems Faress, bet 41 punktu savāca arī viņa tautietis Davids Braserass.

Kopvērtējuma līderis ar 262 punktiem ir itālis Andrea Bonakorsi. Reišulis šosezon piedalījies tikai trijos posmos, ar 41 punktu ieņemot 23. vietu starp 55 braucējiem. Mairis Pumpurs ar desmit punktiem ir 40. vietā.

Arī nākamie divi posmi paredzēti Lommelas trasē, bet svētdien trasē dosies pasaules čempionāta prestižākās klases – MXGP un MX2.

Traumas dēļ pasaules čempionāta prestižākajā klasē MXGP nestartē latvietis Pauls Jonass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!