Foto: EPA/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komandas "Racing Point" pilotam Lensam Strolam pēc aizvadītā posma Nirburgringā bijis pozitīvs koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 tests, paziņojis pats sportists.

Jau vēstīts, ka Strols nevarēja piedalīties Nirburgringas trasē notiekošajā Eifela "Grand Prix" izcīņā, jo viņš nejutās vesels. Pašā pēdējā brīdī viņa vietu "Racing Point" mašīnā ieņēma Niko Hilkenbergs.

Savos sociālajos tīklos Strols atzina, ka pēc posma veiktajos testos viņam bijušas pozitīvas analīzes.

"Es ierados Nirburgringā, kur pirms sacensībām veiktajos testos man bija negatīvi rezultāti. Sestdienas rītā jutos nevesels un pamodos ar vēdera sāpēm. Es sekoju FIA protokolam un pašizolējos savā motormājā un neatgriezos boksos," skaidroja Stols. "Es nebiju gatavs sacensībām, tāpēc svētdienas rītā lidoju mājās. Tā kā joprojām nejutos labi, veicu Covid-19 testu svētdienas rītā. Nākamajā dienā saņēmu pozitīvus rezultātus. Paliku mājās pašizolācijā nākamās 10 dienas. Par laimi, mani simptomi bija diezgan viegli."

Šīs nedēļas sākumā Strols veica vēl vienu testu, kas bija negatīvs. "Jūtos lieliskā formā un nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties komandā un piedalīties posmā Portugālē," uzsvēra Stols.

Strols ir otrais F-1 pilots pēc viņa komandas biedra Serhio Peresa, kurš sezonas laikā saslimis ar Covid-19. Abus aizvietoja Hilkenbergs.

Šajā sezonā Stols reizi kāpis uz goda pjedestāla un F-1 kopvērtējumā ierindojas devītajā vietā ar 57 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!