Foto: Publicitātes foto

Decembra sākumā gaidāmais Moncas rallijs oficiāli apstiprināts kā pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klases pēdējais posms, informē sacensību rīkotāji.

Moncas rallijs norisināsies no 4. līdz 6. decembri, un tajā Latvijas pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Renāra Franča ekipāža cīnīsies par JWRC čempionu titulu.

Pēdējā posmā autosportistiem būs iespēja izcīnīt pusotru reizi vairāk punktu nekā parastā etapā, turklāt tiem, kuri būs piedalījušies visos, posmos, neņems vērā sliktāko sacīkšu rezultātu.

Pēc vairākām izmaiņām kalendārā JWRC sezonas pēdējās, ceturtās, sacensības bija iecerētas no 20. līdz 22. novembrim Beļģijā, taču līdz ar WRC posma atcelšanu arī juniori Iprā nedosies trasē.

Pirms pēdējā posma Seska un Renāra Franča ekipāža ieņem līderpozīciju JWRC kopvērtējumā. Sesks tuvāko sekotāju kopvērtējumā Tomu Kristensonu no Zviedrijas apsteidz par desmit punktiem, taču pēdējā posmā piloti var tikt pie 60,5 punktiem, tāpēc par titula pretendentiem var uzskatīt vairākas ekipāžas.

JWRC sezonas ievadā Sesks Zviedrijā izcīnīja otro vietu, bet šovasar Igaunijā bija pirmais, sarūpējot Latvijai pirmo JWRC uzvaru vēsturē. Iepriekšējā posmā, kas notika oktobrī Sardīnijā, Sesks bija trešais.

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!