Pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX") atcēlis sezonas pēdējo posmu Nirburgringas trasē Vācijā, līdz ar to par trīskārtējo pasaules čempionu kļuvis Johans Kristofersons no Somijas, vēsta čempionāta rīkotāji.

Vācijā paredzētais posms bija plānots 12. un 13. decembrī, taču Vācijā pēdējās nedēļās audzis ar Covid-19 saslimušo skaits. Tāpēc drošības apsvērumu dēļ čempionāta pēdējais posms atcelts.

Ar astoņiem aizvadītajiem posmiem šajā sezonā pietika, lai čempionāts iegūtu pilnvērtīgu ieskaiti. Līdz ar to noskaidrots, ka Kristofersons kļuvis par pasaules čempionu. Viņš šajā sezonā izcīnīja četras uzvaras un kopvērtējumā ieguva 219 punktus, bet tuvākais sekotājs Matiass Ekstroms ar 192 punktiem ierindojās otrajā vietā. Timijs Hansens palika trešais ar 163 punktiem.

Savukārt komandu vērtējumā par čempioniem ar 314 punktiem kļuva "KYB TEAM JC", kuru pārstāvēja Ekstroms un Robins Larsons.

"World RX" sezona šajā sezonā ritēja tikai četrās valstīs - Zviedrijā, Somijā, Latvijā un Spānijā -, kurās risinājās dubultie posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!