Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas autoražotāji "Audi" un BMW pēc 2020./2021. gada sezonas pametīs elektrisko automašīnu "Formula E" čempionātu, vēsta ārvalstu mediji.

BMW savu aiziešanu no "Formula E" skaidroja ar to, ka vācu autoražotājs esot izsmēlis savas iespējas šajā čempionātā attīstīt savas tehnoloģijas. BMW "Formula E" projektā bija iesaistīta septiņus gadus, bet tagad sāksies darbs pie piektās paaudzes elektrisko automašīnu sērijveida ražošanas.

"BMW I Andretti Motorsport" komandā nākamajā sezonā startēs Maksimilans Ginters un Džeiks Deniss, un nākamajā sezona komanda izvirzījusi mērķus sasniegt pēc iespējas labākus sportiskos rezultātus.

Nedēļas sākumā arī "Audi" nolēma aiziet no "Formula E" un koncentrēties uz atgriešanos Pasaules izturības čempionātā (WEC), kā arī 2022. gadā startēt Dakaras rallijreida elektriskajā klasē.

"Audi" kompānijas vadība uzskata, ka mērķi "Formula E" esot jau piepildīti.

Pēdējā sezonā šīs rūpnīcas komandu pārstāvēs Lukass di Grasi un Renē Rasts.

Aizvadītajā sezonā komandu vērtējumā "BMW i Andretti Motorsport" un "Audi Sport ABT Schaeffler" ierindojās piektajā un sestajā vietā. Divus gadus iepriekš "Audi" rūpnīcas komanda triumfēja komandu vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!