Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) komanda "AlphaTauri" ir parakstījusi līgumu ar Juki Cunodu, pilotam kļūstot par pirmo japāņu pilotu F-1 sacensībās kopš 2014. gada, vēsta komanda.

"AlphaTauri" trešdien paziņoja, ka Cunoda ieņems krievu braucēja Daņiila Kvjata vietu, kurš F-1 apritē bija divus gadus. Otrs komandas braucējs būs francūzis Pjērs Gaslī.

20 gadus vecais Cunoda finišēja trešais Formulā 2. Viņš ir "AlphaTauri" māsas komandas "Red Bull" akadēmijas dalībnieks.

"Tāpat kā lielākajai daļai sacīkšu braucēju mans mērķis vienmēr ir bijis piedalīties F-1 sacensībās. Tāpēc esmu ļoti apmierināts ar šīm ziņām," viņš saka komandas sagatavotajā paziņojumā.

"Es saprotu, ka nākamajā gadā būšu daudzu japāņu F-1 fanu cerību avots, un darīšu visu iespējamo, lai tās attaisnotu," saka Cunoda.

""Red Bull" jau labu laiku seko līdzi Juki karjerai, un esmu par to pārliecināts, ka viņš būs liels ieguvums mūsu komandai," citēts komandas direktors Francs Tosts.

"Šonedēļ testos Abū Dabī viņš ātri mācījās, apliecinot, ka ir gatavs spert soli Pirmajā formulā," piebilst Tosts.

Pēdējais japāņu F-1 pilots 2014. gadā bija Kamui Kobajaši.

"AlphaTauri" Konstruktoru kausa kopvērtējumā šosezon finišēja septītā, Gaslī pārsteidzoši uzvarot Itālijas "Grand Prix" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!