Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

"Mercedes" braucēja Valteri Botasa un "Williams pilota Džordža Rasela iespaidīgā avārija uz brīdi apturēja F-1 sezonas otrā posma sacensības Imolā, un abu braucēju vērtējums par notikumiem ir atšķirīgs.

Sacensību vidusdaļā, dodoties uz trases pirmo pagriezienu, Rasels cīņā par devīto vietu mēģināja tikt garām Botasam. Somijas autosportists aizstāvēja savu pozīciju, mēģinot konkurentam atstāt pēc iespējas mazāk vietas trasē. Imolas trase svētdien bija mitra, un Rasels pavisam nedaudz izbrauca ārpus trases, taču ar to pietika, lai viņš saslīdētu un ietriektos Botasā.

"Mums pirms sacensībām bija džentlmeņu vienošanās, ka situācijā, kad ātrāka mašīna ar atvērtu DRS sistēmu tuvojas, braucējs nemēģina pēdējā brīdī izspiest konkurentu no trases," pēc sacensībām Rasela teikto citēja "motorsport.com". "Kad mēģināju apdzīt, Valteri viegli sāka spiest mani no trases, tas mani pārsteidza, un es iebraucu slapjajā trases daļā."

"Williams" braucējs uzsvēra, ka šāds manevrs ir bīstams jebkurā trasē, īpaši jau šaurā Imolas trasē, kurā pirms sacensībām lija lietus.

Rasels ir "Mercedes" junioru akadēmijas pārstāvis un pretendē uz vietu šajā komandā nākamajā sezonā. Tiek spekulēts, ka Rasels komandā varētu nomainīt Botasu.

"Es cīnos par devīto vietu. Viņam devītā vieta nenozīmē absolūti neko. Viņš aizstāvēja pozīciju tā, it kā cīnītos par uzvaru pēdējā aplī. Iespējams, ja tas būtu bijis cits braucējs, viņš šādi nerīkotos," pieļāva Rasels.

Pats Botass gan noraidīja šādus apgalvojumus. "Piedodiet, es pazaudēju savu alumīnija folija cepurīti kaut kur. Tā nu gan ir interesanta teorija."

"Es vienmēr aizstāvēšu savu pozīciju. Tā bija normāla aizsardzība. Es varēju rīkoties daudz agresīvāk, ja būtu bijis nepieciešams. Es šādi būtu rīkojies pret jebkuru citu braucēju," uzsvēra Botass.

"Mercedes" braucējs esot zinājis, ka viņš nedrīkst izbraukt no trases sausās daļas, un viņš pieļāva, ka arī Rasels to apzinājies. "Taču viņš tik un tā iebrauca slapjajā daļā. Tā bija viņa izvēle, bet es darīju savu darbu un aizstāvēju pozīciju.

Pēc avārijas Rasels uzreiz devās paust savu sašutumu pie Botasa. Soms gan norādīja, ka viņš neesot sapratis brita uzvedību, jo "tā acīmredzami bija viņa kļūda."

Tiesneši šo avāriju novērtēja kā "sacīkšu incidentu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!