Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc uzvaras Eiropas čempionāta "Euro RX1" klases sacensībās Biķernieku trasē norādīja, ka viņam sen nav bijis tāds posms, kur starti būtu bijuši tik stabili.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē "Ferratum World RX" sacensību ietvaros Baumanis ar "ESMotorsport" sagatavoto "Škoda Fabia" bija labākais Eiropas čempionāta trešajā posmā, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties uz ceturto vietu.

"Šim rezultātam noteikti pamatā ir fakts, ka trešdien aizvadījām ļoti produktīvus testus kartinga trasē "Rulītis", kur uztrenējām ļoti stabilus startus. Man sen nav bijis tāda posma, kur starti ir konstanti ātri un vienādi līdz 100km/h vai finiša līnijai un tur arī slēpjas lielākā panākuma atslēga. Tas arī deva man pārliecību startā par to, ko es daru un kā es daru," savam preses dienestam skaidroja Baumanis.

"Sestdien sākām ļoti labi un lai arī neliels kritums 2.kvalifikācijā, vakarā mums bija ļoti ilga diskusija un pārrunas ar komandu un manu inženieri par to, ko darīsim svētdien. Skatoties uz rezultātu, varu teikt, ka lēmumi tika pieņemti pareizi. Līdz ar to šodien nemainījām mašīnai gandrīz neko, tikai pāris klikšķus amortizatoram, lai pielāgotos laika apstākļiem un trases izmaiņām. Patiess prieks, ka garās stundas atmaksājās un liels paldies komandai par ieguldīto darbu," viņš sacīja.

"Latvijas himna sen nav skanējusi uz Eiropas vai pasaules čempionātu pjedestāla. Beidzot savās sienās izdevās izcīnīt uzvaru," Baumaņa teikto citē sacensību organizatori. "Liels prieks par sasniegto. Paldies ģimenei, atbalstītājiem, komandai, skatītājiem un visiem, kuri turēja īkšķus, ierodoties šeit, par spīti visiem apstākļiem. Šī ir komandas pirmā uzvara Eiropas čempionātā, par ko liels prieks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!