Dakaras rallijs izaicina gan tā dalībniekus, kuriem jāzina dažādas gudrības par automobiļu izrakšanu no tuksneša smiltīm, gan arī pašus spēkratus, kurus jāprot pietiekami ātri salabot, sporta sarunu šova "eXi" speciālizlaidumā par Dakaras ralliju stāsta rallijreidā startējušie Jānis Naglis un Krišjānis Caune.

Viena no svarīgākajām niansēm ir nerakt smiltis pārāk ātri, norāda Naglis. Viņš atceras gadījumu, kad sacensībās pirms Dakaras rallija viņa stūrmanis Modris Mēters dehidrēšanās dēļ varēja arī aiziet bojā.

"Mēs nebijām tik precīzi noinstruēti, kā mums jāuzvedas tuksnesī," stāsta autosportists. "Mēs pēc pirmajiem 500 metriem iestigām smiltīs līdz asīm. Baigā tempā rakāmies, jo jutām, [kā iet] minūtes. Vienā mirklī mans stūrmanis bija gar zemi un vairs nekustējās. Izrādās viņš tik tālu bija atūdeņojies... Novilku viņam zābakus, bet viņam aukstas kājas un rokas. Tuksnesī +50 grādi, visam jābūt siltam."

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru skatāms "Sportacentrs.com TV" kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu. Raidījuma jaunākajā epizodē kopā ar Celmiņu piedalās Jānis Naglis un Krišjānis Caune, kuri 2004. gadā startēja leģendārajā rallijreidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!