Foto: DELFI Aculiecinieks
Aculiecinieki turpina iesūtīt reportāžas par vadītājiem un gājējiem, kuri ignorē sarkano gaismu luksoforos. Minējumi ir dažādi – vieni paredz, ka šie adrenalīna cienītāji neatšķir krāsas un vienkārši brien pāri, citi – ka tas ir sava veida hobijs.


Kā kravas automašīnas vadītājs ‘pārlidoja’ sarkano gaismu


Foto: DELFI Aculiecinieks

Anonīms aculiecinieks: "Bieži braucu pa Gustava Zemgala gatvi, no Brīvības ielas virzienā uz Viestura prospektu. Daudzi autovadītāji 'gāzē' (Gustava Zemgala gatvē noteiktais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā), lai pēc iespējas ātrāk nokļūtu uz Viestura prospekta. Brauc no kalniņa, deg zaļā gaisma, un tik ļoti gribas paspēt, jo luksoforam ir tāda nepatīkama īpašība pārslēgt gaismas."

"Daži autovadītāji, kuri izmisīgi tomēr grib paspēt, bieži vien pārlido pāri arī sarkanajai gaismai. Piemēram, situācijā, kas redzama video, kravas automašīnas vadītājs pārbrauc sarkano gaismu, pakļaujot apkārtējos nāvējošam riskam. Turklāt aiz luksofora bieži stāv policijas ekipāža. Šoreiz lielgabarīta automašīnas vadītājam paveicās, bet citreiz var arī nepaveikties."


Ar bērnu ratiņiem pa sarkano gaismu? Mierīgi


Foto: DELFI Aculiecinieks

Anonīms autors: "Lūk, kāda bezbēdīga un neapdomīga ģimenīte skrēja pāri sarkanajai gaismai, pakļaujot briesmām gan sevi, gan savu bērnu."

Jau atkal maršruta mikroautobuss


Foto: DELFI Aculiecinieks

Anonīms aculiecinieks: "Ļoti biezi nākas redzēt, kā autovadītāji šajā krustojumā veic labo pagriezienu. Vienalga, ka manevru beidz jau degot sarkanajai gaismai, galvenais – no kādas joslas. Maršruta mikroautobusu vadītāji, kas kursē šajā prospektā, jau ir apriebušies. Lai video redzamais vadītājs nokaunas. Kur viņam devis tiesības braukt kur un kā grib?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!