Foto: DELFI Aculiecinieks

Piektdienas vēlā vakarā, 18. decembrī, Mellužu prospektā, Jūrmalā, notika ceļu satiksmes negadījums – vecs "Nissan Pathfinder" apvidnieks ietriecās svaigā, 300 tūkstošus eiro vērtā "Bentley Mulsanne Speed" limuzīnā.

Kā raksta aculiecinieks, "Bentley" limuzīnam bija sadauzīts aizmugurējais buferis, spārns un lukturis, kā arī nostrīķēts viss autovadītāja puses sāns – gan abas durvis, gan nolauzts sānskata spogulis.

Pārbaudot "Bentley" numurzīmi CSDD publiskajā e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka šī ir "Mulsanne" limuzīna īpaši sportiskā modifikācija "Speed", kas pirmo reizi Latvijā tika piereģistrēta šī gada aprīlī. Jauns šāds automobilis Vācijā maksā no 299 tūkstošiem eiro, un ik gadu "Bentley" izgatavo tikai aptuveni 300 vienības "Mulsanne Speed" limuzīnu.

"Bentley Mulsanne" ir šīs markas greznākais limuzīns, un "Speed" versijā tas ir aprīkots ar 537 zirgspēku jaudīgu 6,75 litru V8 turbomotoru, kas 2,7 tonnas smagajam limuzīnam ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 305 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!