Pirmdien, 15. martā, pulksten 15.17, steidzoties uz izsaukumu, Liepājā avarēja policijas netrafarētais "Škoda" patruļauto. Negadījums notika krustojumā, kur "Opel" automobilis, kas brauca tajā pašā virzienā, uzsāka pagriešanās manevru pa kreisi, bet nepamanīja pa kreiso joslu tuvojamies policijas auto ar ieslēgtām bākugunīm. Internetā publicēts arī video no "Škoda" patruļauto, kurā iemūžināts šis negadījums.

Negadījums notika Zemnieku ielā, kas ir vienvirziena iela. Policijas patruļauto pa šo divu joslu ielu brauca pa kreiso joslu, kas krustojumā atļauj virzību taisni vai pa kreisi. Savukārt "Opel" automobilis brauca pa labo joslu, pa kuru krustojumā drīkst braukt taisni vai nogriezties pa labi. Tomēr "Opel" vadītājs šajā krustojumā no labās joslas nolēma griezties pa kreisi, kā rezultātā notika sadursme, un policijas "Škoda" patruļauto pēc tam vēl ietriecās ceļa nožogojumā.

Policijas patruļauto videoreģistratora piefiksētajos telemetrijas datos redzams, ka policisti pirms sadursmes brauca ar 90 līdz 100 km/h.

Negadījumā cieta Valsts policijas (VP) darbinieks – "Škoda" blakussēdētājs" – un cieta arī "Opel" autovadītājs, portālu "Delfi" informēja VP. Par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!