Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgā pie Kalnciema ielas tilta fotoradari jau ir pagriezti otrā virzienā, liecina portālam "Delfi" iesūtītās aculiecinieku fotogrāfijas. Valsts policija (VP) apstiprināja, ka šobrīd valstī notiek fotoradaru griešana uz otru pusi saistībā ar jauno motociklu sezonu.

"Ņemot vērā, ka motosezona ir sākusies, fotoradari tiek pagriezti ar mērķi kontrolēt visu transportlīdzekļu – ne tikai automašīnu, bet arī motociklu – ātrumu uz ceļa. Tie tiek pagriezti attiecīgi tādās vietās, kur tas ir tehniski iespējams, un tā, lai nemazinātos tā kontroles efektivitāte," portālam "Delfi" atklāja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe.

"Atgādinām, ka fotoradari tiek uzstādīti posmos, kur ir iespējami drošības riski. Diemžēl aizvien ir daļa transportlīdzekļu vadītāji, kuri ievēro ātrumu tikai tajā brīdī, kad brauc virzienā, kurā ir vērsts fotoradars, taču transportlīdzekļu vadītāju uzdevums nav domāt par to, kurā virzienā ir vērsts fotoradars, bet gan ievērot atļauto braukšanas ātrumu visu ceļa posmu," rezumē VP pārstāve.

Arī iepriekšējos gadus aprīļa beigās fotoradari tika pagriezti tā, lai ātrumu mērītu no transportlīdzekļu aizmugures. Savukārt motosezonas beigās fotoradari tiek pagriezti, lai ātrumu un fotofiksāciju veiktu no transportlīdzekļa priekšpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!