Aizvadītājā nedēļas nogalē soctīklā "TikTok" ļoti populārs kļuvis video, kurā redzams, kā no kāda daudzstāvu dzīvojamo māju pagalma stāvvietas ar autokapsētas evakuatora hidraulisko manipulatoru tiek caurdurts, pacelts un kravas kastē ievietots vecs "Chrysler" automobilis.

Šis aculiecinieka video "TikTok" portālā trijās dienās ir noskatīts jau 126 tūkstošus reižu. Lai arī video autors to nosaucis vienkārši par "evakuācija Daugavpilī", un komentētāji irgojas par kaimiņu būšanu, proti, ka kāds izsaucis autokapsētas evakuatoru, lai pārmācītu kaimiņu par auto novietošanu cita "rezervētā" vietā, patiesībā, visticamāk, pats auto īpašnieks automobili ir norakstījis un izsaucis metāllūžņu pārstrādes uzņēmuma transportlīdzekli vraka aizvākšanai.

Kā redzams video, automobilis ir gadsimtu mijas "Chrysler 300M", kāds šobrīd lietoto auto tirgū ar derīgu tehnisko apskati maksā ap tūkstoti eiro. Konkrētajam automobilim gan redzams, ka vairs nav valsts reģistrācijas numurzīmju, kas var nozīmēt, ka tas jau ir norakstīts. Tāpat redzams, ka spēkratam ir noskrūvēti riteņi, kuri paliek uz zemes līdz ar automobiļa pacelšanu gaisā.

Paskatoties metāllūžņu pārstrādes uzņēmumu interneta mājaslapās, šāda svara automobilis šobrīd lūžņos tiek pieņemts par aptuveni 215 eiro. Vēl kādu simtu gan jau saimnieks saņems par riteņu komplekta pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!