Foto: Sadursme.lv
Pirmdien, 3. aprīlī, kāds kravas automobiļa vadītājs nofilmējis, kā virs Tīnūžu autoceļa zemu lido militārais helikopters. Nofilmētajā video redzams, ka helikopters ir tādā pašā augstumā kā pretimbraucošā smagā auto kravas piekabe. "Sabiedēja kādu kravas automašīnas vadītāju un aizlidojis tālāk," raksta video autors.

Jau ziņots, ka no 3. līdz 6. aprīlim Ogres un Aizkraukles novada apkārtnē un gaisa telpā norisinās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divīzijas un Spānijas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības vienību militārās mācības "Latvian Wolf 23-I".

Video redzams, ka militārais helikopters ir ļoti tumšā vai pat melnā tonī, kas lidaparātu speciālistus vedina domāt, ka tas nav Latvijas Gaisa spēku, bet gan NATO sabiedroto, šajā gadījumā, visticamāk, Spānijas Gaisa spēku helikopters.

Militāro mācību mērķis ir trenēt pretgaisa aizsardzību un pilnveidot Gaisa spēku vienību un NATO valstu bruņoto spēku vienību savstarpējo sadarbību. Šīs ir pirmās no kopumā četrām pretgaisa militārajām mācībām militāro mācību "Latvian Wolf" ciklā 2023. gadā, informē NBS.

Šādas militārās mācības ievērojami uzlabo izpratni par vienību lomu kopēju uzdevumu izpildē un sniedz neatsveramu ieguldījumu visaptverošā valsts aizsardzībā, veicinot uzņemošās valsts atbalsta funkciju izpildi ienākošām sabiedroto valstu vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!