Trešdien, 21. jūnijā, aculiecinieks Ernests iemūžinājis skatu, kā uz autoceļa pie Berģiem, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h, pa pirmo joslu brauc pikaps, kā kravas kastē sēž četri bērni. Lai arī šādi pārvadāt pasažierus nav atļauts, daži soctīklos uzskata, ka "nekas traks jau nav noticis".

"Gādīgais tētis un četri "kartupeļu maisi" kravas kastē," šo video komentējis autors, kur "VW Amarok" pikapā no kravas kastes ārā rēgojas četras bērnu galvas ar vējā plandošiem matiem.

Ja par šādu pārkāpumu paredzēts sods līdz 70 eiro, tomēr drošības ziņā tas ir daudz bīstamāks pārkāpums – kravas kaste nav paredzēta pasažieru pārvadāšanai, kā arī tā, saprotams, nav aprīkota ar drošības jostām. Rezultātā pat nelielas sadursmes gadījumā pasažieri no kravas kastes izlidos kā korķi vai arī, pēkšņi strauji bremzējot, gūs traumas, atsitoties pret kabīni.

Lai arī daļa soctīklu lietotāju, komentējot šo video, apzinās augstos riskus un nopeļ pikapa vadītāju, tomēr ne mazums uzskata, ka "nekas traks jau nav noticis". Šīs grupas cilvēki atminas vecos padomju laikus, kā skolas laikā brauca smago automobiļu kravas kastē, un "nekas traks jau nenotika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!