Foto: Sadursme.lv
Jāņu dienā, 24. jūnijā, policija fiksēja koplietošanas platformas "CityBee" automašīnu "Volkswagen T-Roc", kā vadītāja ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Tika pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, taču tā vadītāja nepakļāvās likumsargu likumīgai prasībai un bēga.

"CityBee" automobilis avarēja Jelgavā, Langervaldes ielā. Medicīnas iestādē nogādāta automašīnas vadītāja un pasažieri – kopumā piecas nepilngadīgas personas.

Valsts policijā par ceļu satiksmes negadījumu ir uzsākts kriminālprocess un vairāki administratīvo pārkāpumu procesi pret transportlīdzekļa vadītāju.

Uz aizdomu pamata par to, ko jaunieši, iespējams, atradušies apreibinošo vielu ietekmē, tiek veikta ekspertīze.

Kā redzams soctīklos publicētajos video, jaunieši bēgšanu no policijas translējuši interneta tiešraidē. "Vārdu sakot, šis ir vlogs, mums pakaļ dzenas "musari"," video tiešraidē krievu valodā saka aizmugurē sēdošā nepilngadīgā pasažiere. Kā redzams video, pie stūres ir meitene un viņai blakus sēž vēl viena meitene, bet aizmugurējā sēdeklī ir vēl viena meitene un divi puiši. Video tiešraide noslēdzas ar šo pašu meiteni gulošu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operatīvajā transportlīdzeklī.

"CityBee" savā preses paziņojumā apstiprināja, ka viens no uzņēmuma automobiļiem iekļuva avārijā Jelgavā. "Mēs esam ļoti apbēdināti par šo ceļu satiksmes negadījumu, taču vissvarīgākais ir tas, ka neviena no automašīnā esošajām personām, neguva nopietnus ievainojumus," teikts paziņojumā.

"Mūsu ātruma brīdināšanas sistēma nekavējoties konstatēja ātruma pārkāpumu un tajā pašā brīdī tika informēts profila īpašnieks. Mēs nekavējoties rīkojāmies, bloķējot lietotāja profilu un ziņojot policijai par notikušo, kā arī veicam izmeklēšanu, lai noskaidrotu šī ceļu satiksmes negadījuma detaļas," teikts turpinājumā.

"Mēs aktīvi sadarbojamies ar policiju un sniedzam tai visu nepieciešamo informāciju izmeklēšanas veikšanai. Ir svarīgi atzīmēt, ka mūsu reģistrācijas process ietver stingras dokumentu un identifikācijas pārbaudes, kas tika veiktas arī šim profilam. Mēs vēlamies uzsvērt, ka dalīšanās ar lietotāju profiliem ir stingri aizliegta, un nepiederošām personām, īpaši nepilngadīgām, nav atļauts vadīt mūsu transportlīdzekļus. Mums ir ārkārtīgi svarīga drošība un atbildīga mūsu pakalpojumu izmantošana, un mēs esam pateicīgi lielākajai daļai mūsu klientu, kuri ir atbildīgi autovadītāji un ievēro ceļu satiksmes noteikumus. Viņi rūpējas par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību un veselību," noslēdz "CityBee" preses pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!