24. jūnijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieki, veicot satiksmes uzraudzību uz autoceļa A8 ar trafarēto automašīnu "Škoda Superb" fiksēja "BMW X7" apvidnieku, kā vadītājs ceļa posmā no Elejas uz Jelgavu brauca ar ātrumu 181 km/h atļauto 90 km/h vietā.

Likumsargi nekavējoties veica apgriešanos pretējā braukšanas virzienā un steidzīgo transportlīdzekļa vadītāju aicināja apturēt automobili. Apturot transportlīdzekli, likumsargi konstatēja, ka BMW vadītājs ir kāds 1995. gadā dzimis vīrietis.

Kā redzams policijas publicētajā video, BMW šādu ātrumu sasniedza, apdzenot motociklu.

Par šādu braukšanas ātruma izvēli BMW vadītājam piemērots naudas sods 480 eiro apmērā, kā arī liegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības sešus mēnešus.

Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta divdesmit trešās daļas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar vieglo automobili.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!