Foto: Publicitātes foto
Sapņot par jauna auto iegādi nav aizliedzis neviens, taču nereti vēlamā spēkrata iegādei ar paša iekrājumiem vien ir par maz. Šādos gadījumos palīdzību gatavi sniegt dažādi gan banku, gan nebanku sektora aizdevēji, piedāvājot plašu izvēli gan naudas apmēram, gan atmaksas noteikumiem. Kas ir auto kredīts, vai ir pieejams auto kredīts ar sabojātu kredītvēsturi un kādās situācijās to iespējams saņemt? Lasi rakstu un uzzini tā turpinājumā!

Auto kredīts īstā un vienīgā spēkrata iegādei!

Iegādāties jaunu auto var pamudināt dažādi apstākļi – ģimenes pieaugums, iepriekšējās automašīnas vecums, darba un dzīvesvietas maiņa, arī personīgās vēlmes. Piedāvājumā ir pieejami neskaitāmu modeļu automašīnas, kas atšķiras it visā, tostarp vērtībā. Saņemot aizdevumu no kreditētāja, vari pavisam ātri tikt pie sen kārotās automašīnas, tomēr, lai vēlāk nenāktos nožēlot, jāpievērš uzmanība tam, kā izvēlies piemērotāko aizdevēju.

Nebanku sektors – vairākas priekšrocības

Kredīts un auto līzings, kas paredzēts mašīnas iegādei, tiek izsniegts gan bankās, gan pie nebanku sektora aizdevējiem. Tieši nebanku sektorā esošie aizdevēji piedāvā izdevīgākus risinājumus auto iegādei:

  1. plašs auto piedāvājums. Nereti kreditētājiem, kas pieskaitāmi pie nebanku sektora aizdevējiem, pašiem ir savs placis, kurā tiek pārdotas automašīnas, kas ļauj piemeklēt izdevīgāko variantu katram klientam;
  2. laika ietaupījums. Lai saņemtu naudu pie nebanku sektora aizdevējiem, nepieciešams uzgaidīt salīdzinoši neilgu laiku – apstiprinot pieteikumu kreditētāja darba laikā, vari saņemt naudu jau pēc 15 minūtēm;
  3. klients – vērtība. Nebanku sektora aizdevēji vēlas palīdzēt ikvienam, arī tādiem, kuriem iepriekš bijušas problēmas ar aizdevumu atmaksu. Rūpīgi izvērtējot šī brīža finansiālo situāciju, saņemt līzingu auto iegādei var arī cilvēki ar sliktu kredītvēsturi.

Kā aizdevējs izvērtē pieteikumu?

Iesniedzot pieteikumu, lai saņemtu auto kredītu, aizdevējs rūpīgi izvērtēs, cik piemērota ir tava finansiālā situācija. Tas tiek darīts ar vienu mērķi – pēc iespējas vairāk pārliecināties, ka kredītņēmējs patiesi spēs atmaksāt aizņēmumu. Kas tiek ņemts vērā, izvērtējot kredītņēmēja piemērotību aizņēmuma saņemšanai, un ko der atcerēties?

Finansiālā situācija. Ir pieejams arī līzings auto iegādei bez darba vietas, tomēr šādā gadījumā, ņemot vērā aizdevuma apmērus, noteikti būs jāapliecina ikmēneša ienākumu apmērs, lai pārliecinātu kredītdevēju par gatavību atdot kredītu. Piemēram, ja tādā situācijā kā šobrīd, kad Korona vīruss ir liedzis iespēju turpināt strādāt, bet esi atradis jaunu darba vietu – varēsi uzrādīt attiecīgos dokumentus aizdevējam, lai pārliecinātu par savu finansiālo situāciju. Jāsaprot, ka šādā situācijā kā ķīla kalpos pats auto.

Ķīlas vai galvotāja piemērošana. Šāda veida aizdevumiem vienmēr tiks piemērota ķīla – pats auto, tomēr ir gadījumi, kad var izvairīties no galvotāja norādīšanas. Ir kredītdevēji, kuriem pietiek, ka kredīta ņēmējs spēj norādīt stabilus ikmēneša ienākumus un ir ar labu kredītvēsturi.

Kredītvēsture. Arī kredītvēsturei ir ļoti liela nozīme, izvērtējot potenciālā kredītņēmēja piemērotību kredīta ņemšanai. Pastāv iespēja, ka tiek izsniegts auto kredīts ar sabojātu kredītvēsturi, taču tas ir atkarīgs no konkrētā aizdevēja izstrādātajiem noteikumiem. Pat, ja iepriekš neesi veicis kredītu atmaksu noteiktajos termiņos un apmēros, var atšķirties iemesli, ko kreditētājs var uztvert atšķirīgi. Piemēram – retu reizi nokavēts atmaksas termiņš vai regulāri kavējumi.

Vecums. Briedums nāk ar gadiem – ar līdzīgu pieeju strādā arī kredītdevēji. Lielākoties aizdevēji par gana nobriedušiem uzskata jau 18 gadus sasniegušus jauniešus, taču šajā vecumā jārēķinās, ka īpaši svarīga būs maksātspēja, kas noteiks, vai piešķirt kredītu auto iegādei.

Nebanku sektorā ir vairāki aizdevēji, kuri piedāvā saņemt auto kredītus. Ienāc "Netcredit.lv" mājaslapā un salīdzini aizdevēju piedāvājumus! Auto kredīts ar sliktu kredītvēsturi, ķīlu vai no 18 gadiem – tas ir pieejams arī tev!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!