Foto: Publicitātes foto
Pārbaudot savas zināšanas ceļa satiksmes noteikumos (CSN), tikai katrs desmitais uz 15 jautājumiem atbild bez kļūdām, kamēr 15% pieļauj vienu kļūdu, secināts vairāk nekā 8000 testos, kurus savā mājaslapā publicējusi Drošas braukšanas skola (DBS).

Visbiežāk testā tika reģistrētas divas un trīs kļūdas, savukārt gandrīz katrs piektais kļūdījies vismaz četros jautājumos no 15.

"Teiciens, ka braukt ar riteni vai peldēt jāiemācās tikai vienreiz, diemžēl nav attiecināms uz ceļu satiksmes noteikumiem. Testa rezultāti apstiprina, ka tie ātri no atmiņas pazūd, tāpēc to regulārai atkārtošanai jāpievērš pastiprināta uzmanība. Konkursi ar spēles elementiem ir lielisks veids, kā to padarīt par izklaidi ar pievienoto vērtību," skaidro Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks.

Pārbaudīt savas zināšanas CSN joprojām iespējams DBS mājaslapā http://csn.dbs.lv/lv/zinot. Līdz 11. septembrim tur norisinās arī konkurss "Zini CSN", kura laikā autovadītāji aicināti iesūtīt jautājumus par sarežģītiem ielu posmiem un krustojumiem, kuru izskaidrošanai nepieciešama pieredzējušu ekspertu palīdzība. Atbildes uz iesūtītajām situācijām tiks apkopotas un publicētas DBS mājaslapā, savukārt interesantāko vietu iesūtītājam balvā būs drošas un ekonomiskas braukšanas kursi 250 EUR vērtībā, kā arī citas vērtīgas balvas no uzņēmumiem Statoil, Balta un SEB bankas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!