Jautājums: Labdien! Esmu 26 gadus jauna neprecēta latviete. Ir pagājis pusotrs gads, kopš pašķīros ar savu draugu. Bijām kopā nodzīvojuši 7 gadus. Bija ļoti smagi pārdzīvot šo posmu. Pēdējā pusgada laikā sāku atkal dzīvot, domāt par sevi. Es strādāju, mācos un man ir pilnvērtīgi iekārtots dzīvoklis.

Pavisam nesen iepazinos ar 20 gadus jaunu krievu tautības puisi. Esam pazīstami tikai nedēļu, sāku just pret viņu kādas jūtas. Mani pārsteidz tas, ka viņš savā vecumā jau grib ģimeni un bērnus. (Viņš bija pirmais, kas par šo jautājumu sāka ar mani runāt.)

Viņš dzīvoja kopā ar vecākiem un māsām. Mums ir seksuālas attiecības. Mums abiem savstarpēji ir ļoti viegli kontaktēties gan latviešu, gan krievu valodā, saprotam viens otru jau no pusvārda.

Mani baida doma, vai viņš nav mani atradis kā izdevīgu un nodrošinātu pamatu sev zem kājām. Nezinu, cik tas ir normāli. Puisis izrāda pret mani ļoti lielu interesi, ir iejūtīgs, palīdz pat mājas darbos, strādā un mācās.

Jau iepriekš liels paldies par atbildi.

Atbild psiholoģe Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa e-pastu benija@inbox.lv):

Ir normāli iesaistīties attiecībās, just prieku un interesi vienam par otru. Ir normāli vēlēties stabilas attiecības un šaubīties par to iespējamību. Ir normāli iemīlēties jaunākā puisī un veidot ar viņu ģimeni. Tajā visā nav nekā patoloģiska.

Saprotams ir arī tas, ka gadu starpība var radīt sarežģījumus attiecībās, zināmā mērā tas jau notiek ar Jums. Jūs šaubāties, un šaubas, iespējams, būtu mazākas, ja vēlmi veidot ģimeni jau pirmajā pazīšanās nedēļā izteiktu puisis Jūsu vecumā. Tiesa, Jūs esat dažādi, un varbūt tieši atšķirības piešķir jūsu attiecībām neparastumu un dedzīgumu. Tomēr nav iemeslu, lai Jūs rīkotos neapdomīgi un nepārbaudītu ar laika testu savas jūtas un viens otra nolūku patiesumu. Lai kādi būtu puiša apzinātie vai neapzinātie nolūki, Jums nav iemesla nedz šajās, nedz citās attiecībās ļauties būt par izdevīgu un nodrošināti pamatu, respektīvi - būt kam vairāk nekā līdzvērtīgai partnerei, un tas nav atkarīgs no Jūsu mantiskajām, izglītības vai karjeras radītajām priekšrocībām. Tas, kādu lomu uzņematies attiecībās un kādai pozīcijai piekrītat, atkarīgs no Jums pašas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!