Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien vēlu vakarā, 27. jūlijā, ap pulksten 23.55 autovadītājs Rīgā, Biķernieku ielā pamanījis uz braucamās daļas mētājamies "Bolt" elektrisko skrejriteni, bet tad pamanījis, ka netālu no tā guļ aptuveni 25 gadus vecs jaunietis bezsamaņā.

"No sākuma domāju, kāds skrejriteni vienkārši kāds nometis uz ceļa, bet tad pamanīju arī blakām guļošu puisi. Puisis bija bezsamaņā, un no sākuma šķita, ka vairs neelpo. Gatavojos veikt atdzīvināšanas pasākumus, tomēr pamanīju, ka kustās vēders, proti, elpo," raksta "Delfi" aculiecinieks.

"Noliku stabilā sānu pozā un apsedzu ar folijsegu. Nevaru apgalvot, jo neredzēju notikuma brīdi, bet izskatās, ka skrejritenis bija trāpijis ielas bedrē – aptuveni metra attāluma bija divas visai dziļas bedres. Iespējams, puisis iebrauca kādā no tām, nokrita un sasita galvu," stāsta aculiecinieks.

"Manā skatījumā, lai novērstu šādus nelaimes gadījumus nākotnē, nepieciešams beidzot salabot ceļus un uzlikt skrejriteņu un divriteņu vadītājiem par pienākumu vilkt ķiveres un nakts laikā arī atstarojōšas vestes," rezumē izpalīdzīgais aculiecinieks.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsaukumu uz negadījuma vietu saņēma pulksten 23.58. NMPD mediķu brigāde ceitušo ar vidēji smagām traumām nogādāja ārstniecības iestādē turpmākajai medicīniskajai palīdzībai.

Jau ziņots, ka Satiksmes ministrija rosinās noteikt obligātu ķiveru lietošanu gan visiem elektroskrejriteņu, gan velosipēda lietotājiem. Tāda prasība ir iekļauta Ceļu satiksmes noteikumos, kas tiek virzīti apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!