Plašu rezonansi sabiedrībā izraisījis kādu BMW autobraucēju publicētais video, kurā redzams, kā tie savām ziemas nelegālajām izklaidēm okupējuši Ķekavas autoceļu visā platumā un driftējot apzināti bloķē kravas auto, kas vēlējies tiem pabraukt garām. Brīdinām, ka video dzirdama nenormēta leksika krievu valodā!

Sākotnēji internetā strauji izplatījās video, kurā bija redzams, ka BMW tumsā driftē kravas automobiļa priekšā, sagriežas un par mata tiesu izvairās no sadursmes ar smago auto. Filmētāji tajā pašā laikā brauc pa pretējo joslu, lai "ķertu labākus kadrus" un notiekošo vēro uzjautrinoties.

Kad šādu BMW braucēju uzvedību nosodīja pat citi auto entuziasti, naksnīgo izklaižu autori publicēja papildu video materiālu, taisnojoties, ka šādi rīkojušies, jo kravas auto Ķekavā braucis par ātru. Tomēr patiesībā video redzamajā Ķekava-Rīga posmā atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h, un driftējošie BMW, kuri bija pārņēmuši visu braucamās daļas platumu, brauca ievērojami lēnāk.

Acīmredzot kravas auto šoferis nevēlējās gaidīt uz BMW braucēju nelegālo izklaižu beigām, tāpēc spīdināja tālos lukturus, lai informētu, ka vēlas tikt tiem garām. Savukārt driftējošie BMW uz to reaģēja, turpinot driftu visā ceļa platumā un apzināti bloķējot kravas automobili.

Valsts policija informēja, ka šo video ir pamanījusi un uzsākusi izmeklēšanu, lai atrastu un sodītu par agresīvo braukšanu šos BMW vadītājus. Sods par šādu pārkāpumu ir no 70 līdz 280 eiro, kā arī seši pārkāpumu uzskaites punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!