Naktī no otrdienas uz trešdienu, 26. oktobrī, ap pulksten vieniem, aculieciniece Zanda bija spiesta pilnībā apstāties uz Jūrmalas šosejas, jo pa tās visām trim joslām šurpu turpu skraidīja apjukusi mežacūka.

Kā redzams video, incidents naktī noticis uz šosejas no Rīgas uz Jūrmalu, vēl pirms pagrieziena uz Liepājas šoseju. Ņemot vērā, ka tobrīd uz lielceļa brauc maz automobiļu, aculieciniece varēja pilnībā apstāties otrajā joslā un filmēt, kā mežacūka mēģina šķērsot šoseju, bet to tai liedz pretējās braukšanas joslas norobežojošā drošības barjera.

Mežacūka paskraidīja turpu šurpu un pēc tam pa trešo braukšanas joslu tumsā aizskrēja Rīgas virzienā.

Latvijā visi savvaļā sastopamie dzīvnieki ir aktīvi diennakts tumšajā laikā – tas ir bīstamais laiks, kad autobraucējiem jābūt daudz uzmanīgākiem. Īpaši uzmanīgiem jābūt vietās, kur no lauka sākas mežs, jo dzīvnieki labprātāk ceļu šķērso tieši no meža, nevis plika lauka.

Ja dzīvnieku notriec, tad ir jāzvana policijai, kura fiksēs notikušo un arī parūpēsies, lai notriektais dzīvnieks tiktu novākts no ceļa. Autobraucējs notriekto dzīvnieku nedrīkst kā "kompensāciju" ņemt sev līdzi – par to draud sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!