Foto: Sadursme.lv
Pirmdien Purvciemā kāds BMW autovadītājs vēlējās uzpildīt pilnu degvielas tvertni un nepamanīts aizbraukt bez norēķināšanās par uzpildīto dīzeli. Tomēr degvielas uzpildes stacijas darbiniekiem aizdomas uzreiz radījis apstāklis, ka BMW pie uzpildes sūkņa piebraucis ar numurzīmēm, kas aizlipinātas ar sniegu.

Viena no DUS darbiniecēm notīrīja šī auto numurzīmes un uzsāka aizdomīgā autovadītāja filmēšanu ar tālruni. Puisis jau bija iepildījis degvielas tvertnē dīzeli 50 eiro vērtībā un sēdās atpakaļ savā BMW, nevis devās pie kases norēķināties par pirkumu.

Kā redzams video, puisis slēpa savu seju no iemūžināšanas video, kā arī lūdza nepieskarties viņa automobilim. Sieviete kolēģei palūdza izsaukt apsardzi un nostājās automobiļa priekšā, lai BMW vadītājs nevarētu aizbēgt. Tomēr mirklī, kad sieviete pagāja malā, "BMW 525tds" vadītājs ar akseleratora pedāli grīdā no DUS teritorijas aizbēga.

Video redzamais "BMW 525tds" ir 90. gadu beigu ražojuma, lietots tāds spēkrats šobrīd maksā no viena līdz diviem tūkstošiem eiro. Kā pēc numurzīmes HV7813 redzams CSDD e-pakalpojumu publiskajā datubāzē, vidēji ar šo BMW gadā tiek nobraukti 13 tūkstoši kilometru. Par 50 eiro uzpildītā degviela ir nepilni 32 litri – ar šī auto vidējo patēriņu, kas pēc ražotāja datiem ir 9 litri uz 100 km, pietiks nepilniem 400 kilometru jeb aptuveni divām nedēļām, ņemot vērā šī autovadītāja ikgadējo vidējo nobraukumu.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!