Pirmdien, 12. jūnijā, Rīgā notika negadījums ar vienu no jaunajiem elektrovilcieniem tā testēšanas laikā – tas depo laicīgi neapstājās un ieslīdēja uzbērtajā bremzēšanas valnī.

Negadījumā neesot bijusi vainīga tehnika, bet gan cilvēciskā kļūda – vilciens nebija nostiprināts un tam nebija uzstādītas t.s. bremžu kurpes, kā rezultātā tas turpinājis slīdēt, portāls "Delfi" noskaidroja AS "Pasažieru vilciens".

Latvijā ir jau ieradušies "Škoda Transportation" inženieri no Čehijas, kuri vilcienu pacels un pārbaudīs, vai tas joprojām ir pilnīgā tehniskā kārtībā un ir droši ekspluatējams.

Jauno vilcienu konstruktīvais ātrums ir līdz 160 km/h (pašlaik – 120 km/h). Maksimālo ātrumu būs iespējams attīstīt iecirkņos, kur to nākotnē ļaus dzelzceļa infrastruktūra.

Šopavasar Latvijā ieradās desmitais jaunais elektrovilciens un četri jau tika testēti. Rīgā elektrovilciena vagoni tiek uzmontēti uz platsliežu ratiņiem, tiem uz jumta tiek uzstādītas elektroiekārtas un veikti visi nepieciešamie darbi, lai varētu sākt elektrovilciena iestatīšanas darbus un izmēģinājuma braucienus.

Četri no atvestajiem vilcieniem tiek testēti maršrutā Rīga-Aizkraukle, kā arī maršrutā Rīga-Skulte.

Paredzēts, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Skultes un Jelgavas virzienā.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,9 miljoni eiro, un 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,2 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!