Svētdiena, 30. janvāris, Latvijā sarūpēja svaigu sniega kārtu, tādēļ daži autovadītāji devās ielās baudīt ziemas priekus. Rīgā viena no populārākajām autobraucēju slidināšanās vietām ziemā ir "Elkor Plaza" stāvlaukums. Svētdien vakarā tur dežūrēja Valsts policijas netrafarētais "Subaru Forester" patruļauto, kas ik pēc katra autovadītāja izraisītās sānslīdes ieslēdza bākugunis un devās izrakstīt protokolu par agresīvu braukšanu.

Kā redzams soctīklos publicētajā video, vienus jauniešus ar "Audi" policija tur bija jau sodījusi par slidināšanos, piemērojot zemāko sodu – 80 eiro. Pēc tam netrafarētais policijas patruļauto nobrauca stāvlaukuma malā un gaidīja, vai un kad kāds cits autobraucējs laukumu izmantos ziemas priekiem. Ilgi nebija jāgaida, kad aptuveni 90 grādu sānslīdi izraisīja kāds hečbeka vadītājs, pēc kā policijas patruļauto ieslēdza bākugunis un devās tā virzienā.

Šī tirdzniecības centra stāvlaukumā svētdien tika fiksēti četri autovadītāji, kuri apzināti izraisīja sānslīdi, par ko ir arī sastādīti administratīvā pārkāpuma lēmumi par agresīvu braukšanu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe. Kopumā Rīgas reģionā VP svētdien izrakstīja 16 protokolus par agresīvu braukšanu.

VP atgādina, ka apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme (stāvlaukumi, laukumi, pagalmi u. tml.), izņemot gadījumus, kad šajā likumā noteiktajā kārtībā saskaņotajos sporta pasākumos ir pieļaujamas atkāpes no Ceļu satiksmes noteikumiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos izklaides un paraugdemonstrējumu pasākumu laikā, ir uzskatāma par agresīvu braukšanu.

Par šādu pārkāpumu paredzēts sods transportlīdzekļa vadītājam no 14 līdz 280 eiro. Tāpat par agresīvu braukšanu tiek piemēroti seši soda uzskaites punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!