Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Alfa Romeo" oficiāli prezentējusi sedanu "Giulia", kas ir ideoloģiskais pēctecis "159" modelim. Itāliešu autoražotājs uzreiz šo modeli parādījis sportiskajā modifikācijā "Quadrifoglio Verde" (QV), kas aprīkota ar 510 zirgspēku dzinēju un tirgū konkurēs ar "BMW M3" un "Mercedes-Benz C63 AMG".

"Alfa Romeo Giulia" sedans izstrādāts uz jaunas šasijas, kas pieejama gan tikai ar aizmugurējo, gan visu riteņu piedziņu. Priekšā izmantota divsviru balstiekārta, bet aizmugurē – daudzsviru. Autoražotājs apgalvo, ka šim modelim ir segmentā vislabākie virsbūves stingrības raksturlielumi.

Sportiskā modifikācija QV aprīkota ar trīslitru V6 biturbo benzīna motoru, ko izstrādājuši "Ferrari" un "Maserati" inženieri. Tāpat šim dzinējam ir atslēdzama puse cilindru, braucot ar vienmērīgu slodzi, tādējādi taupot degvielu. Transmisiju izvēle – sešpakāpju manuālā vai astoņpakāpju automātiskā.

"Alfa Romeo Giulia QV" sver 1530 kilogramu, kas ir par 30 kg mazāk nekā "BMW M3". Itāliešu sedana izsvarojums pa riteņu asīm ir ideālā proporcijā – . Automobiļa konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs, oglekļa šķiedra un virkne citu kompozītmateriālu, kuri, pēc izstrādātāju vārdiem, ļāvuši sasniegt segmentā labāko masas un jaudas attiecību – trīs kilogrami uz zirgspēku.

Rezultātā 510 ZS jaudīgais "Alfa Romeo" sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs. Automobilim ir pašbloķējošais diferenciālis un "Torque Vectoring" sistēma, kas griezes momentu automātiski vajadzīgajā apmērā novada uz katru no riteņiem.

Par pārējiem "Giulia" sedanam pieejamajiem motoriem "Alfa Romeo" pagaidām informāciju neatklāj. Pēc provizoriskas informācijas, bāzes versijā tas iegūs divlitru četrcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta aptuveni 180 ZS. Tāpat būšot pieejams 2,2 litru četrcilindru dīzeļdzinējs, kā arī sešcilindru dīzeļmotors "VM Motori" ar aptuveni 340 ZS.

Ar šī jaunā un citu gaidāmo modeļa palīdzību "Alfa Romeo" plāno savu ikgadējo realizācijas apjomu no 74 tūkstošiem vienību palielināt līdz 400 tūkstošiem vienību 2018. gadā. Pēc provizoriskas informācijas, "Alfa Romeo Giulia" tirdzniecībā nonāks 2016. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!