Foto: Publicitātes foto

BMW kompānijai pietuvinātais mazsērijas autoražotājs "Alpina" prezentējis "B7" modifikāciju uz modernizētās BMW 7. sērijas sedana bāzes. Neskaitot atsvaidzinātu eksterjeru, automobilis ieguvis arī uzlabotu V8 motoru ar divām turbīnām un pastiprinātu pārnesumkārbu.

Galvenā "Alpina B7 xDrive" atšķirība no iepriekšējās versijas ir 4,4 litru V8 dzinējs, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu. Pateicoties pārprogrammētajam motora elektroniskajam vadības blokam, maksimālais griezes moments pieejams jau no dzinēja diviem tūkstošiem apgriezienu minūtē, kas ir par tūkstoti zemāk nekā līdzšinējai versijai. Uzlabotai termodinamikai ir pārveidota visa dzesēšanas sistēma.

600 ZS dzinējs ir sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kurai arī ir mainīts darbības algoritms, bet būtiskākais jauninājums ir tās pastiprinātā konstrukcija. Uzstādīta arī jauna izplūdes sistēma, kas ne tikai ir vieglāka par iepriekšējo, bet arī padarījusi V8 skanējumu dobjāku.

"Alpina B7 xDrive" pilnpiedziņas sedans ir aprīkots ar adaptīvo pneimatisko balstiekārtu, aktīvajiem šķērsstabilizatoriem un piestūrējošiem aizmugurējiem riteņiem. Par papildu komfortu rūpējas "Active Comfort Drive with Road Preview" sistēma, kura, piemēram, pie 225 km/h braukšanas ātruma klīrensu samazina par 15 milimetriem.

Tirdzniecībā modernizētais "Alpina B7 xDrive" nonāks šī gada trešajā ceturksnī. Automobiļa cena būs no 154 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!