Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" izmeklētam klientu lokam Dubaijā prezentējusi ekskluzīvu "Langonda" sedana modifikāciju "Taraf". Tulkojumā no arābu valodas šīs versijas nosaukums ir "bezierunu greznība".

"Aston Martin Lagonda" sedanu sākotnēji varēs iegādāties tikai Tuvajos Austrumos – pirmie pasūtinātāji savus spēkratus saņems nākamgad. Tomēr jau šobrīd saņemtās augstās intereses dēļ autoražotājs neizslēdz iespēju, ka "Lagonda" būs pieejama arī citu valstu tirgos, ieskaitot markas mītnes valsti Lielbritāniju. Šādā gadījumā, iespējams, modelis iegūs citu nosaukumu.

Speciālās "Taraf" versijas automobilis tiks izgatavots 100 vienību ierobežotā sērijā speciāli Tuvajiem Austrumiem. Turklāt "Aston Martin" pats izvēlēsies, kam šos automobiļus pārdot – īpaši izmeklētiem klientiem tiks izsūtītas vēstules ar piedāvājumu iegādāties "Taraf" sedanu. Pēc provizoriskas informācijas, automobilis maksās ap pusmiljonu dolāru (400 tūkstoš eiro).

Pēc britu mediju informācijas, 5,4 metrus garais "Aston Martin Lagonda Taraf" izgatavots uz "VH" platformas, kas ir visu šobrīd ražošanā esošo "Aston Martin" modeļu pamatā. Automobilis būšot aprīkots ar 565 zirgspēku jaudīgu 5,9 litru V12 motoru, kas sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h "bezierunu greznais" sedans paātrināšoties aptuveni piecās sekundēs.

"Lagonda" marka tika dibināta 1906. gadā, bet no 1949. gada tā pieder "Aston Martin" autoražotājam. Pēdējais modelis ar šādu nosaukumu bija "Aston Martin Lagonda" sedans, kas debitēja 1976. gadā. Augstās cenas un sliktās uzticamības dēļ tas līdz ražošanas beigām 1989. gadā tika pārdots tikai 645 vienībās.

Jau ziņots, ka sākotnēji "Aston Martin" ar "Lagonda" nosaukumu bija plānojis ieviest trīs modeļus, tostarp apvidus automobili. Tomēr vēlāk britu autoražotājs atteicās no šādas ieceres, jo mainīja zīmola attīstības stratēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!