Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi "Audi A3" sedanu, kas tirgū konkurēs ar "Mercedes-Benz CLA" modeli. Galvenie "Audi A3" sedana noieta tirgi būs ASV, Ķīnā, Vācijā, Lielbritānijā un Krievijā.

"Audi A3" sedana kopgarums ir 4 460 milimetru, bet riteņu garenbāze – 2 636 mm. Tādējādi sedans ir par 15 cm garāks par šī modeļa piecdurvju hečbeku "Sportback". Savukārt salīdzinājumā ar tā tiešo konkurentu "Mercedes-Benz CLA" tas ir par 17 cm īsāks, bet tajā pašā laikā arī nedaudz platāks un zemāks. "Audi A3" sedana bagāžas nodalījuma tilpums ir 425 litru, kas ir par 45 litriem vairāk nekā hečbekam.

Eiropas tirgū "Audi A3" sedans būs pieejams ar kādu no trim četrcilindru dzinējiem. Piedāvājumā būs 1,4- un 1,8-litru turbopūtes benzīna motors ar attiecīgi 140 un 180 ZS, kā arī divlitru dīzeļa agregāts ar 150 ZS (320 Nm). Dzinēji būs sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai sekvenciālo "S tronic" pārnesumkārbu.

Tāpat automobilim pieejama arī sportiskā modifikācija "S3". Tā būs aprīkota ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 300 ZS un 380 Nm. Versijā ar manuālo pārnesumkārbu sportiskais sedans līdz 100 km/h paātrināsies 5,3 sekundēs, bet ar sekvenciālo – 4,9 sekundēs. Abos gadījumos "Audi S3" maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

No standarta "Audi A3" sedana sportiskais "S3" atšķirsies vēl ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, par 25 mm pazeminātu balstiekārtu (par papildus samaksu pieejama adaptīvā balstiekārta), spēcīgākām bremzēm un 18 collu riteņiem.

"Audi A3" sedana papildus aprīkojumā ir panorāmas stikla jumts, adaptīvā kruīza kontrole, 705 vatu jaudīga "Bang & Olufsen" audio sistēma ar 14 skaļruņiem un virkne citu ierīču.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi A3" sedans nonāks vasaras beigās. Vācijā automobiļa cena būs no 25 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!