Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi jaunu versiju "3.0 CSL Hommage" konceptam, kas pirmo reizi tika parādīts šāgada maijā. Jaunā modifikācija, kas nosaukumā ieguvusi piebildi "R", ir noformēta klasiskā 70. gadu "BMW 3.0 CSL" sacīkšu automobiļa stilā. Tāpat prototips papildināts ar jaunā futūristiskām funkcijām.

"BMW 3.0 CSL Hommage R" vadītājam izstrādāta ķivere ar virtuālās realitātes brillēm, kurās projicēti dažādi automobiļa tehniskie raksturlielumi un sacīkšu trases ideālā trajektorija. Arī "R" versijas prototipam sānskata spoguļu vietā ir videokameras un lāzera staru priekšējie lukturi.

Tehniskā ziņā "R" modifikācijas koncepts atkārto jau pazīstamo "BMW 3.0 CSL Hommage". Tas aprīkots ar sešcilindru dzinēju un "eBoost" sistēmu, kura ļauj īslaicīgi uzlabot paātrinājumu ar elektromotora palīdzību. "eBoost" akumulatori atrodas aiz sēdekļiem, bet informācija par to uzlādes līmeni ir redzama centrālajā ekrānā.

Atgādinām, ka klasiskais "BMW 3.0 CSL" debitēja 1972. gadā, un tas tika radīts homologācijai Eiropas salonauto sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!