Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotāja BMW specializēto pasūtinājumu izpildes nodaļa "Individual" izstrādājusi jaunās "M850i" kupejas speciālo modifikāciju "Night Sky" (naksnīgās debesis – tulk.). Unikālās versijas automobilis izgatavots vienīgā eksemplārā, bet atsevišķas tā interjera detaļas ir izrotātas ar meteorīta gabaliņiem.

Ar meteorīta gabaliņiem ir izrotāta visa centrālā konsole, dzinēja iedarbināšanas poga, multimediju sistēmas "iDrive" vadības svira, pārnesumkārbas vadības svira, kā arī dekoratīvās sliekšņu uzlikas.

Savukārt atsevišķu citu eksterjera un interjera detaļu apdarē izmantoti elementi, kuru tekstūra atgādina vesela meteorīta virsmu – tā atšķiras ar ģeometriski "pareizu" elementu izkārtojumu. Šādas tekstūras apdare redzama uz sēdekļu apšuvuma, sānskata spoguļu korpusiem un priekšējo spārnu uzlikām.

Centrālajā elkoņbalstā ir iebūvētas gaismas diodes, kas imitē zvaigžņotas debesis naktī. Vēl šim automobilim ar 3D printeri ir izgatavotas speciālas bremžu skavas, kuras rotā "Night Sky" gravējums. Šāds bremžu mehānisms sver par 30 procentiem mazāk nekā standartā, norāda BMW.

Atgādinām, ka BMW jaunā 8. sērijas debitēja pērnā gada jūnijā. Automobilis izgatavots uz modulārās platformas, ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu un adaptīvo balstiekārtu. "M850i" modifikācija ir aprīkota ar 530 zirgspēku jaudīgu V8 biturbo dzinēju, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,7 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!