Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Minhenes starptautiskajā autoizstādē BMW prezentējis konceptuālu automobili "i Vision Circular". Vislabāk par šo prototipu runā pats nosaukums "Circular" (cikliskais – tulk.), kas nozīmē, ka automobilis ne tikai ir izgatavots no pārstrādātiem materiāliem, bet arī to, ka ir par 100 procentiem otrreizēji pārstrādājams. Tamlīdzīgas koncepcijas BMW ražošanā nonākšot ap 2040. gadu.

"BMW i Vision Circular" demonstrē markas nākotnes modeļu dizainu, kas saglabā BMW raksturīgo radiatora dekoratīvo režģi, kas jaunajā dizainā saplūst kopā ar lukturiem. Panorāmas stikla jumts vienmērīgi pāriet priekšējā vējstiklā. Automobiļa virsbūve ir izgatavota no pārstrādāta alumīnija, bet buferi – no otrreizēji pārstrādātas plastmasas.

Turklāt virsbūve nav krāsota, bet gan anodēta, iegūstot zeltītas bronzas nokrāsu. Savukārt riepas esot izgatavotas no dabīga kaučuka. Savukārt automobiļa interjers ir izgatavots no biomateriāla ar 3D printeri.

"BMW i Vision Circular" tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Vācu autoražotājs vien norāda, ka elektromobiļa akumulatori ir simtprocentīgi pārstrādājami.

Šis prototips ir daļa no BMW apņemšanās mazināt CO2 emisijas un pāriet uz bezatlikuma ražošanu. Tamlīdzīgi BMW automobiļi uz ražošanas konveijera nonāks ap 2040. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!