Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi jaunās paaudzes 8. sērijas kabrioletu (G14 – rūpnīcas indekss), kas pievienojas jūnijā prezentētajai šīs sērijas kupejai (G15). Automobilim ir 15 sekundēs savāžams auduma jumts ar elektrisko piedziņu.

BMW 8. sērijas kabriolets ir tiešais pēctecis 6. sērijas kabrioletam (F12), jo šī vācu autoražotāja piedāvājumā 8. sērija pēc 19 gadu pārtraukuma atgriežas kā 6. sērijas aizstājējs.

BMW 8. sērijas kabriolets debitējis modifikācijā "BMW M850i xDrive Cabrio", kas aprīkota ar 4,4 litru V8 biturbo V8 motoru (ar 530 zirgspēku jaudu un 750 ņūtonmetru griezes momentu). Spēka agregāts sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas vilkmi novada uz "xDrive" pilnpiedziņas sistēmu ar aktīvo pašbloķējošo diferenciāli "M Sport" uz aizmugurējās riteņu ass. No vietas līdz 100 km/h šāds kabriolets paātrināsies 3,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 250 km/h.

Jaudīgā luksusa kabrioleta standarta aprīkojumā būs lāzera lukturi "BMW Laserlight", elektriski regulējami priekšējie sēdekļi, "Harman Kardon" audio sistēma, adaptīvā "M" balstiekārta ar elektroniski regulējamiem amortizatoriem, aktīvā stūres sistēma un "M Sport" bremžu sistēma.

Par papildu samaksu BMW 8. sērijas kabrioletu iespējas aprīkot ar "Bowers & Wilkins" audio sistēmu, "BMW Individual" aksesuāriem, adaptīvo balstiekārtu "M Professional", nakts redzamības sistēmu "BMW Night Vision" u.c.

BMW jaunās 8. sērijas kabriolets tirdzniecībā nonāks nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!