Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" prezentējusi virtuālu superauto "Vision Gran Turismo", kas izstrādāts speciāli jaunajai autosacīkšu videospēlei "Gran Turismo 6", kas paredzēta "PlaysStation 3" spēļu konsolēm. Par pamatu virtuālajam automobilim izmantota "BMW M235i Racing" kupeja.

Vizuāli "BMW Vision Gran Turismo" atgādina šīs markas DTM sacīkšu sērijas bolīdu. Prototips aprīkots ar trīslitru sešcilindru turbomotoru, kas attīsta 549 zirgspēku jaudu un 680 ņūtonmetru griezes momentu, kas pieejams jau no 1900 apgr./min.

Motors sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. 1180 kilogramu kupejai esot ideāls izsvarojums starp riteņu asīm proporcijā 50:50. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi netiek precizēti.

"BMW" speciāli datorspēlei automobiļa prototipu izgatavojis pirmo reizi. Par godu "Gran Turismo" spēļu sērijas 15 gadu jubilejai pagājušā novembrī savu superauto parādīja arī "Mercedes-Benz". Vēlāk savu vēlmi šai spēlei izstrādāt speciālu auto izteica arī "Honda" un "Volkswagen".

"BMW Vision Gran Turismo" videospēlē varēs iegūt vai nu par virtuālo naudu, vai sekmīgi nobraucot kādu no tam paredzētajiem sacīkšu posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!