Foto: Publicitātes foto

Vācu tūninga kompānija "Brabus" izstrādājusi jaunu pārveidojumu programmu "B63 S-700 Widestar" jau tā sportiskajiem "Mercedes-Benz ML 63 AMG" un "GL 63 AMG".

Standarta 5,5 litru V8 biturbo motora jaudu "Brabus" palielinājis, uzstādot lielākas turbīnas, citādu ieplūdes un izplūdes sistēmu, kā arī pārprogrammējot dzinēja elektronisko vadības bloku. Rezultātā "AMG" dzinēja jauda no standarta 525 zirgspēkiem palielināta līdz 700 ZS, bet griezes moments – no standarta 700 ņūtonmetriem līdz 900 Nm.

900 Nm pieejami jau no motora 2000 apgriezieniem minūtē, turklāt "Brabus" griezes momentu ierobežojis pie šīs atzīmes, lai saudzētu transmisiju, jo tā palikusi tāda pati kā "AMG" versijai – septiņpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba.

"Mercedes-Benz ML" ar 700 ZS līdz 100 km/h paātrināsies 4,4 sekundēs, bet "GL" ar šiem "Brabus" pārveidojumiem – 4,6 sekundēs. Salīdzinājumā ar "AMG" versiju, uz kā bāzes tie tapuši, tas ir attiecīgi par 0,4 un 0,3 sekundēm ātrāk. Šo 700 ZS jaudīgo apvidus automobiļu maksimālo braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 300 km/h.

Neskaitot jaudas palielinājumu, "Brabus" šiem "Mercedes-Benz" apvidniekiem izgatavojis virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, kas šos spēkratus vizuāli padara ne tikai agresīvākus, bet arī platākus. Tāpat automobiļiem uzstādīti 23 collu riteņi, sportiskāka regulējuma balstiekārta un interjera apdare ar ādu un oglekļa šķiedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!