Foto: Publicitātes foto

Viens no elektromobiļu trūkumiem salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēju spēkratiem ir samērā augstā cena. Franču autoražotājs "Citroen" radis tam risinājumu un izstrādājis īpaši lētu elektromobili "Ami", kas tirdzniecībā Eiropā būs pieejams jau šovasar.

Iegūt jauno elektromobili varēs kādā no trim veidiem – iegādāties pilnībā par sešiem tūkstošiem eiro, nomāt par 20 eiro mēnesī ar 2644 eiro sākotnējo depozītu vai arī "Free2Move" koplietošanas servisā nomāt par 26 eirocentiem minūtē.

"Citroen" plāno "Ami" elektromobili tirgot internetā ar piegādi klientam līdz mājām. Franču autoražotājs neatteiksies arī no tradicionālajiem tirdzniecības kanāliem – "Ami" būs pieejams gan "Citroen" markas dīlercentros, gan speciālos "pop-up" veikalos.

Eiropas Savienībā divvietīgais "Citroen Ami" tiks klasificēts kā kvadricikls, kas nozīmē, ka tā vadīšanai nav nepieciešamas autovadītāja tiesības. "Ami" kopgarums ir tikai 2,41 metrs, kas ir nedaudz vairāk nekā plaši pazīstamajam "Renault Twizy" elektromobilim.

"Citroen Ami" ir aprīkots ar vienu elektromotoru un 5,5 kilovatstundu akumulatoru. Šādi aprīkotais franču elektromobilis spēs paātrināties līdz 42 km/h un bez atkārtotas akumulatoru uzlādes nobraukt līdz 75 kilometru distanci. No tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas "Citroen Ami" akumulators uzlādējams trīs stundās.

Franču autoražotājs "Citroen Ami" pozicionē kā "praktisku risinājumu īsiem pārbraucieniem pilsētas robežās" un "alternatīvu motorolleriem, velosipēdiem un sabiedriskajam transportam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!