Foto: Publicitātes foto

Spānijas auto marka "Cupra" atklājusi savus nākotnes plānus. Līdz 2025. gadam spāņu zīmols būs iegājis jaunā ērā ar trim jauniem elektrificētiem modeļiem – "Cupra Terramar", "Tavascan" un "UrbanRebel". Arī zīmola pašreizējā modeļu gamma tiks atjaunināta.

Līdz šim zīmols ir piegādājis gandrīz 200 000 automašīnas, bet tā apgrozījums ir pieaudzis no 430 miljoniem eiro 2018. gadā līdz nepilniem 2,2 miljardiem eiro 2021. gadā, kas ir ievērojami pārspējis visas prognozes. Un šogad "Cupra" plāno dubultot savu pārdošanas apjomu, apgrozījumu un globālo pārstāvniecību tīklu.

"Vidējā termiņā mūsu mērķis ir piegādāt 500 000 automobiļu gadā un virzīt uz priekšu mūsu starptautisko paplašināšanos jaunos tirgos, kā arī ienākšanu jaunos segmentos. "Cupra" ir apņēmusies darīt visu, lai tas notiktu," sacīja "Cupra" izpilddirektors Veins Grifits.

Līdz 2024. gadam uzlādējamā hibrīda modeļu klāstā būs vēl vairāk izvēles iespēju un vēl plašāks modeļu spektrs. "Cupra Terramar" ir sportisks SUV, kas godina Katalonijas reģionu Terramaru. Šis sportiskais un elektrificētais SUV virzīs kompāniju Eiropā visstraujāk augošajā automobiļu segmentā. Tas tiks ražots "Audi" rūpnīcā Ungārijas pilsētā Ģērā.

"Terramar" būs pieejams arī iekšdedzes dzinēja versijās, kā arī ar jaunas paaudzes uzlādējamo hibrīda spēka agregātu, kas nodrošinās aptuveni 100 km sniedzamību simtprocentīgi elektriskā režīmā.

Nākamais jaunums ir "Cupra Tavascan", kas tirgū tiks ieviests 2024. gadā. Šis auto ietver "Cupra" elektrifikācijas vīziju un paliks uzticīgs 2019. gada koncepta automobilim. Daži dizaina elementi pārliecinoši norāda uz 2021. gada "Cupra Tavascan Extreme E Concept" prototipu.

2025. gadā "Cupra" tirgū laidīs pilsētvides elektromobili "UrbanRebel". Priekšējo riteņu piedziņas pilsētvides elektromobiļa pamatā ir "Volkswagen Grupas" mazākā MEB platforma.

""Cupra UrbanRebel" būs mūsu kompānijas lielākais projekts turpmākajos gados, jo tā būs atslēga mūsu zīmola pārejai uz pilnīgu elektrifikāciju. Mēs vadām klastera attīstību – automobiļu saimi, kas attīstīs ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās, dažādiem "Volkswagen Grupas" zīmoliem," komentēja Verners Tīcs, "Cupra" viceprezidents pētniecības un attīstības jomā.

Viegls dizains gan eksterjerā, gan interjerā ļauj automobiļa 226 ZS (166 kW) elektromotoram un bateriju komplektam nodrošināt elektriskā pilsētvides auto paātrinājumu līdz 100 km/h 6,9 sekundēs un sniedzamību līdz pat 440 km.

Barselonā projektētais un izstrādātais "Cupra UrbanRebel" tiks ražots Spānijā un tirgū nonāks 2025. gadā.

"Cupra" marka tika ieviesta 2018. gadā ar mērķi no jauna izgudrot mūsdienīgu sportiskumu un izaicināt "status quo". Pirmais šīs markas modelis bija "Cupra Ateca" apvidnieks.

Pēc diviem gadiem zīmols laida klajā "Cupra Leon". Tas bija zīmola pirmais modelis ar jaudīgu dzinēju klāstu un pirmais elektrificētais "Cupra" modelis ar uzlādējamā jeb "plug-in" hibrīda spēka agregātu. Tam sekoja pirmais tikai ar šo marku pieejamais modelis "Cupra Formentor". Šis apvidnieks kļuvis par milzīgu panākumu – līdz šim pasaulē realizētas gandrīz 100 000 vienības, un tagad tas ir kompānijas vispārdotākais modelis. Un tad nāca "Cupra Born" – pirmais markas 100% elektriskais automobilis. Tagad "Cupra" lūkojas nākotnē ar jauniem modeļiem jaunai ērai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!