Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Hennessey" prezentējusi 1600 zirgspēku jaudīgu superauto "Venom F5". Izstrādātājs apgalvo, ka šis spēkrats paātrināsies vismaz līdz 300 jūdzēm stundā (482 km/h). Dažādos dinamiskajos raksturlielumos tas pārspēs šībrīža superauto pirmrindniekus "Bugatti Chiron" un "Koenigsegg Agera RS".

Lai arī "Hennessey" plašāk ir pazīstams kā tūninga kantoris, šis superauto ir izstrādāts pilnībā no nulles. "Hennessey Venom F5" atšķirībā no priekšteča "Venom GT" vairs nav izgatavots uz britu "Lotus" platformas. Jaunajam superauto ir oglekļa šķiedras monokoks, kā arī šī paša materiāla virsbūves paneļi.

Aizmugurējo riteņu piedziņas amerikāņu superauto ir aprīkots ar 7,4 litru V8 biturbo dzinēju, kas izstrādāts speciāli šim modelim. Tas attīsta 1600 zirgspēku jaudu un 1762 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Meistarīgākie braucēji varēs šo superauto iegādāties arī ar manuālo pārnesumkārbu, taču "Hennessey" brīdina, ka tad autovadītājam pašam vajadzēs cīnīties ar pastāvīgo izbuksēšanu un speciālo vilkmes kontroles sistēmu, kura, izmantojot GPS koordinātes, darbojas, braucot ātrumā līdz 225 km/h.

Plānots, ka "Hennessey Venom F5" no vietas līdz 300 km/h paātrināsies 10 sekundēs, bet līdz 400 km/h – 20 sekundēs, kas to padara ātrāku par jebkuru F-1 bolīdu.

Disciplīna paātrinājumā no vietas līdz 400 km/h un apstāšanās pēc tā aizņemšot mazāk nekā 30 sekundes. "Bugatti Chiron" to paveic 42 sekundēs, turklāt amerikāņu rezultāts būšot arī vismaz par sešām sekundēm labāks nekā šībrīža rekordistam – zviedru "Koenigsegg Agera RS".

Pavisam tiks izgatavotas tikai 24 vienības "Hennessey Venom F5" superauto. Katra no tām maksās vismaz 1,6 miljonus ASV dolāru (1,38 miljoni eiro). Automobilim pieejams arī papildu aprīkojums līdz pat 600 tūkstoš dolāru (516 tūkstoši eiro) vērtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!