Foto: Publicitātes foto

"Honda" publicējusi pirmos fotoattēlus ar sērijveida ražošanai gatavo elektromobili "e" un vēl pirms tā prezentācijas drīzumā gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē atklājusi arī dažus tā raksturlielumus.

"Honda e" sērijveida versija praktiski pilnībā atkārto vēl pirms diviem gadiem prezentēto prototipu "Urban EV". Automobilis saglabājis konceptuālā spēkrata digitālos spoguļus, tomēr ieguvis vairāk praktiskuma, jo sērijveida versijai ir piecas durvis, nevis trīs kā prototipam.

Aizmugurējo riteņu piedziņas "Honda e" būs pieejams divās jaudas versijās – 100 vai 113 kW, bet abos gadījumos griezes moments būs 315 ņūtonmetru. Elektromobiļa paātrinājums no vietas līdz 100 km/h aizņems astoņas sekundes.

Ar 35,5 kWh akumulatoru ar pilnu uzlādi mazais elektromobilis spēs nobraukt aptuveni 220 kilometru distanci. Ātrās uzlādes stacijā akumulatoru līdz 80% varēs uzlādēt 30 minūtēs.

"Honda e" elektromobilim būs virtuālā atslēga, kā arī diezgan kompleksa informācijas un multimediju sistēma ar pieciem ekrāniem – autovadītājam un pasažierim būs atsevišķi ekrāni.

Tirdzniecībā "Honda e" nonāks nākamā gada pavasarī. "Honda" šī elektromobiļa cenu vēl nav nosaukusi, tomēr nozares pārstāvji lēš, ka tā varētu būt ap 30 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!