Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pirmdienas, 8. septembra, vakarā Londonā prezentējusi principiāli jaunu modeli – "XE" sedanu. Aizmugurējo riteņu piedziņas automobilis izgatavots uz modulārās platformas un tirgū konkurēs ar "Audi A4", "BMW" 3. sēriju un "Mercedes-Benz" C-klasi.

"Jaguar XE" konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs, bet tā dizains ieturēts lielās klases sedana "XF" stilā. Automboiļa virsbūve ir viegla, jo 75 procenti no tās izgatavota no alumīnija, tādēļ spēkrats sver tikai pusotru tonnu.

Tāpat sedanam ir alumīnija balstiekārta un elektriskais stūres pastiprinātājs ar mainīgu pretestību. Vēl šim vidējās klases sedanam ir "All Surface Progress Control" sistēma, kura elektroniski imitēs pašbloķējošo diferenciāli.

"Jaguar" apgalvo, ka "XE" modelis būs "īsts vadāmības etalons", kurš tajā pašā laikā būs viens no visekonomiskākajiem un ekoloģiski tīrākajiem automobiļiem, neizmantojot hibrīda spēka agregātu.

Automobilim būs pieejams kā benzīna, tā arī dīzeļa divu litru četrcilindru turbopūtes motori no jaunās "Ingenium" saimes. Ekonomiskākajā modeļa versijā ar 163 ZS (380 Nm) dīzeļmotoru vidējais degvielas patēriņš nepārsniegs četrus litrus uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums nepārsniegs 100 gramus uz kilometru. Motori būs sajūdzami vau nu ar sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Jaguar XE" sportiskā modifikācija "S" tiks komplektēta ar trīslitru V6 kompresormotoru, kas attīsta 340 zirgspēku jaudu un 450 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļaus sedanam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,1 sekundē. Ražotāja norādītais degvielas patēriņš ir 8,3 litri benzīna uz 100 km.

Būtisks jaunums šajā modelī ir multimediju sistēma, kas ļaus dublēt "Apple iOS" un "Google Android" viedierīču aplikācijas uz borta datora ekrāna.

Plašākai sabiedrībai "Jaguar XE" tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē, kad arī tiks atklāta detalizētāka informācija par tā tehniskajiem risinājumiem un veiktspēju. Tirdzniecībā jaunais automobilis nonāks 2015. gada sākumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!