Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Astra" modeļa universāli "Sports Tourer". Pateicoties konstrukcijā plaši izmantotajiem vieglajiem, bet izturīgajiem materiāliem, jaunais "Astra" universālis ir vidēji par 200 kilogramiem vieglāks nekā priekštecis – bāzes versijā tas sver 1263 kg.

"Opel Astra Sports Tourer" kopgarums sasniedz 4702 milimetrus, platums – 1871 mm; bet augstums – 1499 mm. Tādējādi jaunais modelis ir par četriem milimetriem garāks, par 57 mm platāks un par 36 mm zemāks nekā iepriekšējā paaudzē.

Autoražotājs pagaidām vien atklājis bagāžas nodalījuma tilpumu nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – tie ir 1630 litri, kas ir par 80 l vairāk nekā priekštecim. Automobilis aprīkots ar sensoru zem bufera, kas ļauj pavicināt kāju zem tā, lai atvērtu vai aizvērtu bagāžnieka vāku.

"Opel Astra Sports Tourer" piedāvājumā ir benzīna un dīzeļa dzinēji ar tilpumu no viena litra līdz 1,6 litriem, kuru jauda ir diapazonā no 95 līdz 200 zirgspēkiem.

Universāļa papildus aprīkojumā pieejami, piemēram, diožu matricas priekšējie lukturi, multimediju sistēma ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, kā arī virkne dažādu drošības sistēmu.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Opel Astra Sports Tourer" universālis tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Savukārt tirdzniecībā Vācijā automobilis nonāks jau oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!