Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) prezentējis "Arteon" uzlaboto versiju, kas pirmo reizi tiks piedāvāta arī "Shooting Brake" versijā, kas ir Eiropā iecienītā universāla sportiskais variants.

Galvenie "Arteon" jaunās versijas raksturojošie elementi – 100% digitāla pieredze ar jauno vadības paneli (Digital Cockpit Pro), kas iekļauts jau standarta aprīkojumā, kā arī uzlabots dzinēju klāsts, tostarp pirmo reizi piedāvājumā ir "plug-in" hibrīda un jaudīgā "R" versija.

"Arteon" pirmais "R" modelis aprīkots ar četru cilindru turbokompresora benzīna dzinēju, kas attīsta 320 ZS jaudu. Maksimālais griezes moments (420 Nm) ir pieejams jau pie 2000 apgriezieniem minūtē. Jauda tiek novadīta visu riteņu piedziņai, izmantojot septiņu ātrumu divsajūgu pārnesumkārbu (DSG).

"Arteon" un "Arteon Shooting Brake" būs pieejami ar trīs benzīna turbo dzinējiem (TSI), diviem dīzeļa dzinējiem (TDI) un vienu "plug-in" hibrīda dzinēju (eHybrid). TSI attīstīts 190 un 280 ZS, kā arī 320 ZS sportiskajā "R" versijā.

"eHybrid" versija aprīkota arī ar TSI benzīna dzinēju. Tas attīsta 156 ZS, bet to papildina elektromotors ar 115 ZS jaudu. TDI būs pieejams ar 150 un 200 ZS jaudu. Pateicoties dubulta katalītiskā neitralizatora SCR sistēmai un divkārša "AdBlue" dozēšanai, jaunais "Arteon" ar dīzeļdzinēju rada līdz pat 80% mazāk slāpekļa oksīda emisijas (NOx). Visiem motoriem raksturīgs augsts efektivitātes, bet zems izmešu līmenis un jaudīgs griezes moments.

"Travel Assist" asistents sniedz iespēju braukt daļēji automatizētā režīmā līdz pat 210 km/h, kā arī ietver tādas palīgsistēmas kā joslas saglabāšanas asistentu, autonomo avārijas bremzēšanu un "Front Assist" ar gājēju uzraudzības sistēmu.

"Arteon" priekšdaļa atpazīstama pēc tās asajiem dizaina elementiem. Pirmo reizi "Arteon" var konfigurēt arī ar jauniem LED dienas gaitas lukturiem, kuru LED sloksnes var integrēt ne tikai zem standarta LED lukturiem, bet pēc izvēles arī radiatora restes centrā.

"Arteon" interjerā tagad pilnībā dominē digitalizācija. VW ir pārveidojis dizainu vadības panelim, virsmām, gaisa izvadiem, apdares elementiem, viduskonsolei, tostarp arī informācijas un izklaides sistēmai, gaisa kondicionēšanas vadības ierīcēm, kā arī durvju apdares augšējām daļām. Jauni ir arī salona apdares materiāli: audums, āda, koks un metāls. Priekšējā paneļa augstākajā līmenī un uz durvju apdares izceltas jaunas ādas virsmas, bet otrajā līmenī tas ir īsts koks vai metāls, kas papildina interjeru atkarībā no izvēlētā aprīkojuma.

Iepriekšpārdošana Latvijā sāksies jau šovasar, bet pirmās piegādes plānotas gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!