Foto: Publicitātes foto
Dienvidkorejiešu autoražotāja "KIA" modeļu flagmanis, aizmugurējo riteņu piedziņas luksusa sedans "K9" tirdzniecībā Eiropā nonāks šāgada nogalē ar "Quoris" nosaukumu.

Šajā modelī "KIA" dizaineri un inženieri ir iemiesojuši komforta un drošības tehnoloģijas, no kurām daudzas līdz šim nav redzētas "KIA" modeļos. "Quoris" būvēts uz jaunas platformas, kurai ir vairāk nekā trīs metrus gara riteņu bāze un vairāk uz aizmuguri novietots dzinējs, kas uzlabo vadāmību.

Viena no jaunajām "KIA" sistēmām, kas iebūvēta "Quoris", ir adaptīvā kruīzkontrole "Advanced Smart Cruise Control" (ASCC), kas ar radara palīdzību nepārtraukti seko līdzi braukšanas apstākļu un satiksmes plūsmas izmaiņām. Ar šīs sistēmas palīdzību "Quoris" uztur vadītāja iestatītu distanci no priekšā braucošajiem automobiļiem un nepieciešamības gadījumā var pilnībā apturēt automobili.

ASCC sistēma ir savienota ar "Advanced Vehicle Safety Management" (AVSM) sistēmu, kas savukārt savienota arī ar elektroniskās stabilitātes kontroli, drošības jostu mehānismu un vairākām brīdināšanas sistēmām.

Papildus jau minētajām sistēmām "Quoris" aprīkots ar aklo zonu brīdināšanas sistēmu BSD un joslu maiņas asistentu, kas spēj brīdināt arī par iespējamo sadursmi ar no aizmugures tuvojošos transportlīdzekli. "Quoris" luksusa sedanā ir iebūvētas arī video kameras, kas atpazīst dažādus objektus, ieskaitot ceļa horizontālo marķējumu. Katrā "Quoris" sānā iebūvētās četras kameras, manevrējot šaurās vietās vai novietojot auto stāvēšanai, ļauj "Around View Monitor" (AVM) sistēmai uz monitora demonstrēt video 360 grādos visapkārt automašīnai, kā arī skatu no putna lidojuma.

Sākotnēji 5,09 metrus garais "KIA Quoris" būs pieejams ar 290 zirgspēku jaudiģu 3,8-litru V6 benzīna dzinēju. Nākamajā gadā dzinēju gammai pievienosies arī 334 ZS motors. Visi "Quoris" tiks komplektēti ar "KIA" jauno astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Četri braukšanas režīmi – "Eco", "Normal", "Sport" un "Snow" – vadītājam ļaus izvēlēties atbilstošāko balstiekārtas, stūres mehānisma, dzinēja un transmisijas regulējumu.

"Katrs nākamais "KIA" jaunais modelis apliecina ražotāja vēlmi un spējas konkurēt ar Eiropas vadošajiem auto ražotājiem. Šobrīd, kad Latvijā jau ir pieejami tādi jaunākie modeļi kā "cee'd" un "Optima", vairs nerodas šaubas par to, vai tas ir iespējams. Kvalitātes un komforta ziņā šie automobiļi spēj konkurēt ar jebkuru līdzīgas klases automobili. Turklāt septiņu gadu rūpnīcas garantija un konkurētspējīgā cena liek padomāt pat vislielākajiem skeptiķiem. Ar "Quoris" "KIA" met izaicinājumu "premium" klases auto ražotājiem, un tas ir liels un drosmīgs solis, kas, manuprāt, šobrīd ir pa spēkam vienīgi "KIA"," ar jauno modeli lepns ir "KIA Automobiles" direktors Didzis Kalnietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!