Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" savā rūpnīcā Toljati uzsācis modernizētā "Lada Niva Travel" ražošanu. Tas ir jau pazīstamais līdzšinējā "AvtoVAZ" un "General Motors" kopuzņēmuma "Chevrolet Niva" modelis, kas tagad pilnībā nonācis "Lada" paspārnē un ieguvis atsvaidzinātu dizainu.

"Lada Niva Travel" ieguvis jauna dizaina motora pārsegu un milzīgu radiatora dekoratīvo režģi, kā arī lukturus, kas kopumā atgādina "Toyota RAV4" modeli. Tāpat "Lada" modelim ir jauna dizaina riteņu diski un sānu moldingi. Savukārt virsbūves aizmugurējā daļā ir uzstādīti viscaur diožu lukturi un jauna veidola buferis.

Komforta uzlabošanai "Lada Niva Travel" ir aprīkots ar jauna dizaina sēdekļiem, gaisa kondicionētāju un multimediju sistēmu. Visā pārējā automobilis atkārto jau no 1998. gada pazīstamo "Chevrolet Niva" jeb "VAZ-2123". Salonā uz priekšējā paneļa pat "Niva" uzraksts joprojām ir "General Motors" šriftā, kamēr uz eksterjera detaļām – "Lada" vienotajā stilā.

Automobilis būs pieejams arī "Off-road" modifikācijā, kas atšķiras ar melniem plastmasas aizsargpaneļiem pa virsbūves perimetru. Tāpat šajā versijā jau no rūpnīcas automobilis tiek aprīkots ar bezceļu braukšanai piemērotām riepām un "šnorkeli" jeb augstāk novietotu gaisa ieplūdes traktu, kas ļauj droši pārvarēt braslu.

Visi modernizētie "Lada Niva" jau standartā būs aprīkoti ar pastāvīgo pilnpiedziņas sistēmu un piecpakāpju manuālo transmisiju ar pazemināto pārnesumu. Automobilis ir aprīkots ar 80 zirgspēku jaudīgu 1,7 litru benzīna dzinēju. "Lada Niva Travel" cena pagaidām vēl nav atklāta, tirdzniecībā automobilis nonāks februārī.

Atgādinām, ka līdz ar "GM-AvtoVAZ" kopuzņēmuma izveidi 2001. gadā "Niva" preču zīme nonāca tā rīcībā. Šī iemesla dēļ klasiskās, 1977. gadā debitējušās "ņivas" "AvtoVAZ" tirgo ar "Lada 4x4" nosaukumu, kuras "AvtoVAZ" sola ražot vēl līdz 2021. gadam, kad šim modelim apritēs 44 gadi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!