Itāliešu superauto "Lamborghini Aventador" no nākamā gada tiks aprīkots ar dzinēja "Start&Stop" sistēmu, kā arī cilindru atslēgšanas tehnoloģiju, braucot vienmērīgā ātrumā. Šādi aprīkots "Lamborghini" tiks prezentēts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē, vēsta "Auto Motor und Sport", kā rīcībā nonākuši attiecīgi dokumenti.

Puse no V12 dzinēja cilindriem varēs atslēgt, braucot ar ātrumu līdz 135 km/h. Šādā režīmā degvielas ekonomiju izdošoties uzlabot par aptuveni 20 procentiem. Pēc minētajiem uzlabojumiem, "Lamborghini Aventador" vidējais degvielas patēriņš no esošajiem 17,2 litriem uz 100 km tiks samazināts līdz 16 l/ 100 km, bet CO2 izmeši izplūdē – no 398 g/ km līdz 370 g/ km. "Start&Stop" sistēma spēs motoru atkal iedarbināt 180 milisekundēs pēc akseleratora pedāļa nospiešanas.

Vēl modernizētais "Lamborghini Aventador" iegūs cietākas balstiekārtas atsperes un citāda regulējuma amortizatorus, kā arī jaunus riteņu diskus "Dione", kas būs pieejami trīs toņos – sudrabotā, melnā un titāna.

Jau rakstījām, ka "Lamborghini Aventador" realizēts jau tūkstoš vienībās. Pilnpiedziņas superauto tiek komplektēts ar 700 ZS jaudīgu 6,5-litru V12 dzinēju, kas ļauj līdz 100 km/h paātrināties 2,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 350 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!