Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar atjaunināto "Freelander 2" apvidus automobili, kas plašākai publikai pirmo reizi tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Maskavas autoizstādē.

Atjauninātais "Land Rover Freelander 2" ieguvis modernizētus lukturus ar diodēm, citādu radiatora dekoratīvo režģi, miglas lukturus ar sudraba toņa ietvariem, jaunas formas gaisa tvērējiem priekšējos spārnos un oriģināla dizaina 17 collu riteņu diskus, kas būs pieejami bāzes komplektācijā. Tāpat modelim paredzēti trīs jauni virsbūves krāsojuma toņi.

Modernizētā apvidus automobiļa salonā ir jauna centrālā konsole ar septiņcollu skārienjutīgo ekrānu, navigācijas sistēma un "Meridian" audio sistēma ar zemfrekvenču skaļruni (kopumā sistēmai ir 11 vai 17 skaļruņi atkarībā no izvēlētās komplektācijas).

Vēl atjauninātajam "Land Rover Freelander 2" ir atpakaļskata kamera un balss vadības sistēma "Say What You See", ar kuru var mainīt audio, navigācijas un klimata kontroles, kā arī tālruņa iestatījumus.

Modernizēts arī mērinstrumentu panelis – starp pulksteņiem uzstādīts piecu collu krāsainais ekrāns, kurā attēlota informācija par dzinēja temperatūru, degvielas rezervi, transmisijas pārnesumu, kā arī "Terrain Response" sistēmas darbības režīmu. Šī sistēma regulējama ar taustiņiem līdzšinējās grozāmās sviras vietā.

Vēl "Land Rover Freelander 2" ieguvis bezatslēgas piekļuves sistēmu, autonomo klimata kontroli, kā arī regulējamu bremžu spēku atkarībā no pārvaramās virsmas slīpuma.

Līdzšinējo 3,2-litru sešcilindru benzīna dzinēju aizstās divlitru, četrcilindru turbopūtes motors (240 ZS, 340 Nm), kas jau pazīstams no "Range Rover Evoque" modeļa. Līdz 100 km/h šī modifikācija komplektācijā ar sešpakāpju automātisko "Asin" pārnesumkārbu paātrināsies 8,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h.

Tāpat šim modelim būs pieejams 2,2-litru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 190 zirgspēku jaudu.

Tirdzniecībā atjauninātais "Land Rover Freelander 2" nonāks novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!