Foto: Publicitātes foto

Itāliešu dizaina studija "Ares Design", ko vada bijušais britu sportisko automobiļu ražotāja "Lotus" vadītājs Denijs Bahars, prezentējis sportiskā automobiļa "Project 1" dizaina gala versiju. Tā ir mūsdienu interpretācija par 70. gadu leģendāro "De Tomaso Pantera". Jaunais auto būs izstrādāts uz "Lamborghini Huracan" bāzes.

"Project 1" kļuvis par pirmo pārstāvi no "Legends Reborn" sērijas, kuras ietvaros "Ares Design" radīs dažādu leģendāru klasisko modeļu mūsdienu versijas. Mūsdienu "De Tomaso Pantera" ir izgatavota uz "Lamborghini Huracan" šasijas un ir aprīkota ar aptuveni 650 ZS jaudīgu 5,2 litru atmosfērisko motoru, savukārt virsbūves paneļi būs izgatavoti no oglekļa šķiedras.

Itāliešu superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 3,1 sekundē un maksimāli sasniegs 325 km/h. "Project 1" no "Huracan" saglabājis arī pilnpiedziņas sistēmu, spēcīgās bremzes un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

"De Tomaso Pantera" mūsdienu versija maksās 615 tūkstošus eiro un tiks samontēta trīs mēnešu laikā.

"De Tomaso" marka šobrīd pieder vācu kompānijai "Apollo Automobil", kura arī plāno izgatavot "Pantera" modeļa mūsdienu versiju. Pēc provizoriskas informācijas, "Project P" prototips varētu tikt prezentēts vēl šī gada laikā.

Oriģinālais "De Tomaso Pantera" ir itāliešu sportiskais automobilis, kas tika ražots periodā no 1971. līdz 1993. gadam, šo nepilnu 20 gadu laikā izgatavojot 7260 eksemplāru. Automobilis tika komplektēts ar 5,8 litru V8 "Ford" dzinēju, kas attīsta 330 zirgspēku (vēlāk 355 ZS) un ļāva sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu līdz pat 280 km/h.

Lietots "De Tomaso Pantera" šobrīd maksā 40 līdz 100 tūkstošus eiro, kamēr sacīkšu versiju cenas var sasniegt pat 300 tūkstošus eiro, liecina Eiropas lielākā auto sludinājumu portāla Mobile.de datubāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!